Jani Luoto http://www.janiluoto.fi Kokoomus Helsinki | Ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon | Eläintarhan johtokunnan jäsen Sat, 27 Oct 2012 04:43:54 +0000 fi hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.23 Copyright © Jani Luoto 2012 jani.k.luoto@kolumbus.fi (Jani Luoto) jani.k.luoto@kolumbus.fi (Jani Luoto) http://www.janiluoto.fi/wp-content/plugins/podpress/images/powered_by_podpress.jpg Jani Luoto http://www.janiluoto.fi 144 144 Eläintarhan johtokunnan jäsen, haaveena kaupunginvaltuusto Jani Luoto Jani Luoto jani.k.luoto@kolumbus.fi no no Tue kampanjaani http://www.janiluoto.fi/?p=119390 Tue, 02 Oct 2012 16:14:01 +0000 http://www.janiluoto.fi/?p=119390 Voit tukea kampanjaani lahjoittamalla sille rahaa, hankkimalla ilmoitustilaa tai tulemalla mukaan jakamaan esitteitä.  Kampanjan lahjoitukset voit tehdä Holvi yhteisöpankin kautta.

https://holvi.com/shop/janiluoto/

Voit myös lahjoittaa suoraan allekirjoittaneen tukiyhdistyksen tilille FI75 1009 3000 2155 77  keräystä ylläpitävänä yhdistyksenä toimii Stadin Kokoomusnuoret ry.

Jokainen summa on tärkeä.

Pienet lahjoitukset voidaan pitää nimettöminä lahjoittajan näin halutessaan, suurien lahjoitussummien (800-3000 euroa) antajat julkaistaan.

 

 

 

]]>
Kupataan viimeisetkin eurot pois yhteiskunnalta, Raahen malliin http://www.janiluoto.fi/?p=119370 Tue, 18 Sep 2012 19:46:36 +0000 http://www.janiluoto.fi/?p=119370 Viime aikoina on keskusteltu julkisuudessa sairaanhoidon järjestelmähankinnoista. 1,8 miljardia kun on aika iso raha. Samaan aikaan on ihmetelty myös muita hankintoja ja jopa edustuskuluja.

Tähän mennessä sanoma on ollut selkeä: Yhteiskunnan kassasta kupataan rahaa ja paljon yritysten toimesta.

Uuden suomen keskusteluissa on monet ottaneet ansiokkaasti esille niin verotuksen kuin yritystukien ”sairauden” Verotetaan eka isolla summalla yrityksia ja sen jälkeen tungetaan rahaa takaisin tukien muodossa.

Puoluekaverini Henri Heikkinen jakoi nyt tiistaina facebookissa aika huvittavan tapauksen joka tulee koulutuspuolelta.

Raahen aikuiskoulutuskeskus on päättänyt järjestää oppisopimuksella Facebook koulutusta ihmisille. Kurssi kestää neljä kuukautta jonka aikana on 5-lähiopetuskertaa.

Mikä sairainta niin kyseinen kurssi järjestetään tot.näk valtion rahoituksella, toki sitä markkinoidaan myös muille, 320euron +alv hintaan

Mikäli haluamme, että velkaantumisemme loppuu ja verotulot päätyvät sinne mihin ne kuuluvatkin eli ihan tavallisiin palveluihin kuten terveydenhoito, ei huuhaa koulutus ym niin tällainen pitää saada siivottua pois yhteiskunnasta.

Lähivuosina on edessä isojakin päätöksiä esimerkiksi valtion henkilökuntamäärien suhteen ja siitä miten palveluita oikeasti hoidetaan ja mikä on yhteiskunnan vastuu.

Facebook koulutus ei ainaskaan kuulu siihen.

 

Ja jotta jokainen näkee mistä on kyseessä niin seuraavat linkit kertovat kaiken
http://www.raahenaiku.fi/uploads/Raahen_Aiku_esite_facebook.pdf

http://www.raahenoppisopimuskeskus.fi/news/108/226/Facebook-perusk-ytt-j-koulutus-oppisopimuksella/

]]>
Energia-Jonnet kuriin? Turha unelmoida http://www.janiluoto.fi/?p=119360 Sun, 02 Sep 2012 06:04:40 +0000 http://www.janiluoto.fi/?p=119360 Suomen Vanhempainliitto ja Förbundet Hem och Skola ovat ilmoittaneet aloittavansa ensi viikon aikana nimien keruun lakialoitteeseen jonka tarkoituksena on kieltää energiajuomat alle 16-vuotiailta.

En tiedä missä maailmassa nämä kukkahattutädit nykyisin elävät, mutta jos alkoholin k-18 ikärajatkin ovat vain hidaste nuorille niin mitenköhän nämä kaksi järjestöä oikein kuvittelevat, että kielto oikein toimisi käytännössä energiajuomien osalta?

Alkoholin kohdilta voisin antaa esimerkin viime perjantailta. Kello oli illalla jo 20.45, kaupassa hyvä ryysis. Nuori mies tuli ostamaan 10 tölkkiä olutta, hänen paperinsa tarkastettiin ja juomat myytiin. Ulos päästyään hän antoi kaupan edustalla oleville kavereilleen oluet ja poistui paikalta. Kaverit jäivät alueelle juomaan oluet pois(jokaiselle taisi olla se yks tölkki olutta)

Kyseinen esimerkki toteutuu vuoden jokaisena päivänä ympäri suomea. Mikäli energiajuomat kielletään nuorilta tulee diilaus, välitys ym muu toiminta lisääntymään. Kielloilla on kaikenlisäksi tapana aina lisätä asian houkuttelevuutta. Jokainen varmaan tietää mitä kävi aikanaan kun säädettiin kieltolaki… Alkoholin kulutus räjähti käsiin.

Joten unohdetaan kielto, kokeillaan mielummin vaikkapa kunnon valistusta(ei mitään tylsää hei battery on vaarallista diipadaapaa

]]>
Olympiastadionin remontti: turha turhempi turhin. http://www.janiluoto.fi/?p=119355 Tue, 28 Aug 2012 00:30:49 +0000 http://www.janiluoto.fi/?p=119355 Helsingin kaupunki sekä suomen valtio ovat aloittamassa lähivuosina 250 miljoonan euron remontin jonka tarkoituksena on kattaa ja modernisoida Olympiastadion. Tämä ei ole ensimmäinen kerta sitten 1980-luvun kun stadionin omistajat joutuvat rahoittamaan vanhentuneen rakennuksen ylläpidollista remonttia.

1990-luvun vaihteessa remontoitiin B-katsomon aluetta jossa oli jo silloin vaurioita kantavissa rakenteissa. Muistan hyvin tilanteen kun Helsingin päiväkotilaisille sekä koululaisille järjestetyn sponsoroidun liikuntapäivän aikana oli B katsomo kokonaan peitetty pressuilla ja katsomosta oli revitty penkit pois.

90-luvulla stadionille tehtiin joitakin remontteja ja 2000-luvulla on rakennettu kuuluissa uusi katos aurinkokatsomoon sekä korjattu kenttää.

Kysymys kuuluukin, missä vaiheessa ollaan jälleen kerran omistajien taskuilla kerjäämässä rahoitusta lisäkorjauksiin.

Olisiko jo aika repiä töpseli irti ns aivokuolleelta vanhukselta ja muistaa hänen huippupäiviään eikä järjestää tekohengistystä 20-vuoden välein kymmenillä ja kymmenillä miljoonilla.

Rakkaassa naapurimaassamme ruotsissa on rakenteilla uusi stadion solnaan, tämä uusi stadion vetää jalkapallo-ottelussa 53 000 katsojaa ja konserteissa lähes 67 000 katsojaa. Stadionilla on myös suljettava katto, 4000 auton ja 300 bussin parkkipaikka. Samaan kompleksiin on rakennettu myös 8000 hengen ravintolatilat, ostari jne jne.

Hintaa tälle hankkeelle on tullut vain 300 miljoonaa joista paikallinen pankki on maksanut useamman miljoonan nimioikeuksien muodossa.

Jokainen voi varmaan miettiä, että jos tosta vähennettäisiin kauppakeskus, bussiterminaali, parkkitalo, 8000 katsojaa sekä suljettava katto niin hinta pyörii helposti samoissa hintaluokissa kuin stadionin remontti.

Palataan vielä stadioniin… Jos on aivan pakko jotain jättää niin jätetään stadionin torni muistoksi ja voidaan rakentaa osa ns kisahallin sivustasta näyttämään vanhalta stadionilta.
Puretaan loput ja rakennetaan samalle paikalle täysin nykyaikainen stadion jossa pystytään järjestämään vaikkapa mestarien liigan finaali tai yleisurheilun mm-kisat ilman pelkoa, että kaikki ihmiset kärähtäisivät oikosulun takia kun rankkasade iskee kisapaikan päälle. 

Summa summaarum:

Tässä vaiheessa haluan vain sanoa, että ajattelen vain asiaa taloudelliselta näkökannalta. Remonttia suunniteltaessa pitäisi myös tutkia muut mahdolliset remonttikulut seuraavien 20v aikana.

Fakta on se, että jossakin vaiheessa valtion ja kaupungin pitää miettiä lopullista ratkaisua stadionin osalta. Halutaanko me pitää kivaa museorakennusta keskellä kaupunkia jolla ei ole käyttöä vai pitäisikö rakentaa uusi ja nykyaikainen stadion.

Allekirjoittaneella ei ole mitään stadionia vastaan. Vuosien saatossa on tullut käytyä eri tapahtumissa stadionilla useamman kerran. 

]]>
Join the movement – Liity mukaan http://www.janiluoto.fi/?p=106441 Tue, 21 Aug 2012 22:25:10 +0000 http://www.janiluoto.fi/?p=106441 Tule mukaan tekemään Helsingistä parempi paikka asua, työskennellä ja muuten vain vietää aikaansa.

Mukaan voi tulla liittymällä Facebook-ryhmän jäseneksi, tukemalla kamppanjaa ostamalla kauttani seminaari-lippuja tai rahoittamalla tukiyhdistystäni. Ota yhteyttä jos olet kiinnostunut tukemisesta. Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa, että kaikki alle 800e tuet ovat nimettömiä ellei tukija toisin halua.

Jani
ja sähköpostini on jani(at)janiluoto.fi. (korvaa at @ merkillä)

 

]]>
Timo Soinia ei kiinnosta tavallisten kuntalaisten asiat http://www.janiluoto.fi/?p=104302 Mon, 20 Aug 2012 21:11:02 +0000 http://www.janiluoto.fi/?p=104302 Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi toimittajille eduskunnassa maanantaina, että hän uskoo tulevien kuntavaalien teemana olevan eurokriisi. En haluaisi kyseenalaistaa vanhemman poliitikon ajatuksia tai oikeammin sanottuna aivoituksia, mutta kyseessähän on siis kuntavaalit.

Jokainen meistä voi miettiä mielessään mikä on kuntavaalien tarkoitus ja mikä on kunta hallintoyksikkönä. Kun viimeksi kun tarkasti mietin, niin kuntien tehtävä ei ollut tehdä valtakunnantason politiikkaa eu-asioissa(varsinkaan rahoitusmarkkinoita koskevissa asioissa)

Omasta mielestäni tulevissa kunnallisvaaleissa aletaan ratkoa sen tason ongelmia kun kuntakoko, miten palvelut hoidetaan tulevaisuudessa, kuntien talouden tervehdyttäminen, julkinen liikenne, kaavoitus jne jne.

Mutta jos Timo ja Perussuomalaiset haluavat leikkiä eu-leikkejä niin voitaisiinkohan sopia asiat niin, että he jättävät siinä tapauksessa kunnalliset asiat heille joita ne kiinnostaa ja jos heitä ei kiinnosta kuntalaisten asiat niin voisikohan sen myöntää nyt ihan vain avoimesti.

Mutta jos Timo Soinia sattumoisin alkaakin kiinnostamaan normaalit kunta-asiat niin voisikohan hän vaikkapa kertoa ajatuksiaan Espoolaisena valtuutettuna siitä miten tulevaisuudessa pääkaupunkiseudun joukkoliikenne tulisi rakentaa entistä houkuttelevammaksi sekä tietenkin kustannustehokkaasti järjestäen.

Kiitos.

ps: otsikko on tarkoituksella tollainen. yritin saada otsikoksi ei kiinnosta kunnalliset asiat tulevissa vaaleissa jne jne mutta blogi valitti jatkuvasti liian pitkää otsikkoa.

]]>
Onko metro rakennettu oikein Helsingissä? http://www.janiluoto.fi/?p=82197 Mon, 06 Aug 2012 01:13:20 +0000 http://www.janiluoto.fi/?p=82197 Vierailtuani lontoossa hiljattain kävi mielessäni kysymys, että onko Helsingin metro rakennettu alunperinkään oikein? Helsingissä metro perustuu samaan raideleveyteen kuin vr ja sitä kautta samaan raideleveyteen venäläisen junaliikenteen kanssa. Tällä on toki etunsa, mutta aivan varmasti myöskin haittansakin
Isoin kysymys kuuluukin, että olisiko verkoston voinut rakentaa hyödyntäen esimerkiksi ratikoissa ollutta tekniikaa jne jne. Raitiovaunu olisi vaatinut kapeamman tunnelin ja sähköratkaisunkin olisi voinut tehdä toisin eli vetämällä johdot ylös

Myöskin asemista olisi voinut tällä systeemillä tehdä kapeampia. Tämä ratkaisu olisi myös voinut sallia niin sanotun metroverkoston rakentamisen lähemmäksi pintaa

Esimerkiksi Lontoossa ja New York:ssa on rakennettu osa metrosta lähelle pintaa ja tämä on säästänyt rakennuttamisen kustannuksissa. Lontoossa voi myös huomata sen, että osa linjoista on tehty vaunuille joissa korkein kohta on leveys-suunnnassa keskellä vaunua.

 

Helsingissä on myös tehty metron kustannuksella myöskin väestönsuojelutyötä joka on tuonnut hankkeisiin lisää hintaa.

Tulevien laajennusten kohdilla pitääkin miettiä, että tehdäänkö metrohankkeilla liikennepolitiikkaa vai väestönsuojelupolitiikkaa mahdollisten kriirien takia.

 

Aina on hyvä jossitella vai mitä?

]]>
Tervetuloa uusituille kotisivuilleni http://www.janiluoto.fi/?p=8 Thu, 09 Feb 2012 23:42:15 +0000 http://www.janiluoto.fi/?p=8 Uusivuosi ja uudet kujeet. 

Tervetuloa sivuilleni. Olen Jani Luoto, 28-vuotias kokoomuslainen aktiivi.

Kuluva vuosi tulee olemaan poliittisesti erittäin mielenkiintoinen. On kunnallis-vaalit sekä tietenkin hok-elannon vaalit

Allekirjoittaneen yrityksenä on parhaillan päästä ehdolle kunnallisvaaleihin ja puolueena tietenkin kokoomus.

Mikäli olet kiinnostunut liittymään mukaan allekirjoittaneen tukitiimiin niin ota yhteyttä  liity mukaan valikon kautta. Tukitiimiin mahtuu vielä mukaan hyviä tekijöitä.

Talvisin terveisin:
Jani

]]>