Olympiastadionin remontti: turha turhempi turhin.

Helsingin kaupunki sekä suomen valtio ovat aloittamassa lähivuosina 250 miljoonan euron remontin jonka tarkoituksena on kattaa ja modernisoida Olympiastadion. Tämä ei ole ensimmäinen kerta sitten 1980-luvun kun stadionin omistajat joutuvat rahoittamaan vanhentuneen rakennuksen ylläpidollista remonttia.

1990-luvun vaihteessa remontoitiin B-katsomon aluetta jossa oli jo silloin vaurioita kantavissa rakenteissa. Muistan hyvin tilanteen kun Helsingin päiväkotilaisille sekä koululaisille järjestetyn sponsoroidun liikuntapäivän aikana oli B katsomo kokonaan peitetty pressuilla ja katsomosta oli revitty penkit pois.

90-luvulla stadionille tehtiin joitakin remontteja ja 2000-luvulla on rakennettu kuuluissa uusi katos aurinkokatsomoon sekä korjattu kenttää.

Kysymys kuuluukin, missä vaiheessa ollaan jälleen kerran omistajien taskuilla kerjäämässä rahoitusta lisäkorjauksiin.

Olisiko jo aika repiä töpseli irti ns aivokuolleelta vanhukselta ja muistaa hänen huippupäiviään eikä järjestää tekohengistystä 20-vuoden välein kymmenillä ja kymmenillä miljoonilla.

Rakkaassa naapurimaassamme ruotsissa on rakenteilla uusi stadion solnaan, tämä uusi stadion vetää jalkapallo-ottelussa 53 000 katsojaa ja konserteissa lähes 67 000 katsojaa. Stadionilla on myös suljettava katto, 4000 auton ja 300 bussin parkkipaikka. Samaan kompleksiin on rakennettu myös 8000 hengen ravintolatilat, ostari jne jne.

Hintaa tälle hankkeelle on tullut vain 300 miljoonaa joista paikallinen pankki on maksanut useamman miljoonan nimioikeuksien muodossa.

Jokainen voi varmaan miettiä, että jos tosta vähennettäisiin kauppakeskus, bussiterminaali, parkkitalo, 8000 katsojaa sekä suljettava katto niin hinta pyörii helposti samoissa hintaluokissa kuin stadionin remontti.

Palataan vielä stadioniin… Jos on aivan pakko jotain jättää niin jätetään stadionin torni muistoksi ja voidaan rakentaa osa ns kisahallin sivustasta näyttämään vanhalta stadionilta.
Puretaan loput ja rakennetaan samalle paikalle täysin nykyaikainen stadion jossa pystytään järjestämään vaikkapa mestarien liigan finaali tai yleisurheilun mm-kisat ilman pelkoa, että kaikki ihmiset kärähtäisivät oikosulun takia kun rankkasade iskee kisapaikan päälle. 

Summa summaarum:

Tässä vaiheessa haluan vain sanoa, että ajattelen vain asiaa taloudelliselta näkökannalta. Remonttia suunniteltaessa pitäisi myös tutkia muut mahdolliset remonttikulut seuraavien 20v aikana.

Fakta on se, että jossakin vaiheessa valtion ja kaupungin pitää miettiä lopullista ratkaisua stadionin osalta. Halutaanko me pitää kivaa museorakennusta keskellä kaupunkia jolla ei ole käyttöä vai pitäisikö rakentaa uusi ja nykyaikainen stadion.

Allekirjoittaneella ei ole mitään stadionia vastaan. Vuosien saatossa on tullut käytyä eri tapahtumissa stadionilla useamman kerran. 

Kommentit on suljettu.