Energia-Jonnet kuriin? Turha unelmoida

Suomen Vanhempainliitto ja Förbundet Hem och Skola ovat ilmoittaneet aloittavansa ensi viikon aikana nimien keruun lakialoitteeseen jonka tarkoituksena on kieltää energiajuomat alle 16-vuotiailta.

En tiedä missä maailmassa nämä kukkahattutädit nykyisin elävät, mutta jos alkoholin k-18 ikärajatkin ovat vain hidaste nuorille niin mitenköhän nämä kaksi järjestöä oikein kuvittelevat, että kielto oikein toimisi käytännössä energiajuomien osalta?

Alkoholin kohdilta voisin antaa esimerkin viime perjantailta. Kello oli illalla jo 20.45, kaupassa hyvä ryysis. Nuori mies tuli ostamaan 10 tölkkiä olutta, hänen paperinsa tarkastettiin ja juomat myytiin. Ulos päästyään hän antoi kaupan edustalla oleville kavereilleen oluet ja poistui paikalta. Kaverit jäivät alueelle juomaan oluet pois(jokaiselle taisi olla se yks tölkki olutta)

Kyseinen esimerkki toteutuu vuoden jokaisena päivänä ympäri suomea. Mikäli energiajuomat kielletään nuorilta tulee diilaus, välitys ym muu toiminta lisääntymään. Kielloilla on kaikenlisäksi tapana aina lisätä asian houkuttelevuutta. Jokainen varmaan tietää mitä kävi aikanaan kun säädettiin kieltolaki… Alkoholin kulutus räjähti käsiin.

Joten unohdetaan kielto, kokeillaan mielummin vaikkapa kunnon valistusta(ei mitään tylsää hei battery on vaarallista diipadaapaa

Kommentit on suljettu.